Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Glödlampan, vindrutetorkarna, kom hit, gå iväg

Publicerad 2013-03-18 21:45:25 i Israel-Palestina

Lite dött här de senaste dagarna, med undantag för Andreas skoinlägg som säkerligen roade oss alla.
Helgen här i Palestina började med ett besök till födelsekyrkan som bara ligger tre minuter från vårt (tjejernas) hem. Dock uppför världens brantaste backe så det tar nog mer exakt 10 minuter med pauser. Kan också ta extra lång tid om man blir påkörd.
Efter en lunch vid torget skilldes vi åt för att sedan några timmar senare återförenas i Beit Sahour. Då var det nämligen dags för en välgörenhetsgala. Vi klädde upp oss till tänderna, läs - gympaskor och svart kjol, Vi mötte upp killarna och även Eva, en tysk tjej som också är här och arbetar. Hon fungerar även som vår tolk.
 
Vi visste inte riktigt vad vi skulle möta där inne i lokalen, men som tur var hade vi förberett oss på bästa sätt. Alltså genom att kolla på youtubevideor med instruktioner för arabisk dans. Hur glada blev inte vi när vi förstod att allt vi behövde lära oss för att göra succé på dansgolvet var endast fyra olika rörelser (de som jag namngav i rubriken). Och vilken succé det blev! En liten miss var dock att försöka dra igång "tåget" genom dansgolvet. Detta fenomen är tydligen inte så välkänt här så vi svängde av och fortsatte med våra nyinlärda dansmoves.
 
En riktigt lyckad kväll som gick i en blå ton med kosheröl och ackra som tillbehör.
 
Hälsningar från Mia!
 
 

Kommentarer

Postat av: David

Publicerad 2013-03-18 22:42:59

Kosheröl, det låter intressant. Undrar om det finns på bolaget. Vad är det för speciellt med det? Jag får fråga min kollega Andreas imorgon (ölexpert). Har du några bra kort på födelsekyrkan? Skall snart börja läsa om judendom och kristendom med mina 7:or. Vilken dans, vilket discogolv. Häftigt, ha det bra, här hemma är det "svinkallt" och mer snö på gång.

Postat av: Marie Andersson- Bosnien

Publicerad 2013-03-19 10:04:37

Wow vilka äventyr! Va roligt det ser ut :)

Postat av: Unni Bunni Sydafrika

Publicerad 2013-03-19 11:18:19

Hej!

Alltid lika roligt att läsa om era äventyr. Dansa ja, det gjorde faktiskt jag och Rickard igår, en typ av "Små grodorna" dans runt runt i köket. Mycket bra sätt att fördriva tiden medan maten kokar på spisen.

Kram från Howick!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela