Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Välkommen att följa med på vår resa

Publicerad 2013-02-26 18:40:00 i Allmän info

Och så var tiden äntligen kommen! De kommande tio veckorna drar vi, 35 studenter från IA-programmet i Jönköping, ut i världen på praktik. I vår utbildning ingår 15 veckors praktik (VFU), 5 veckor under hösten som vanligen görs i Sverige och 10 veckor under våren som oftast görs utomlands. IA-programmet har ett bra samarbete med flera svenska och utländska organisationer och hjälper till med praktikplatsen, vilken är en unik möjlighet för oss studenter. Det går även bra att fixa sin egen plats.
 
Vi som är årets studenter har minsann en härlig spridning över världen, här ska det besökas Bosnien, Etiopien, Filippinerna, Indien, Israel-Palestina, Peru, Ryssland, Sydafrika, Sydsudan. Vi har även ett par kurskamrater som håller stadgorna på svensk mark. VFU:n ger oss möjlighet att möta verkligheten, få inblick och erfarenhet av situationer vi kan komma ställas inför i våra kommande yrkesliv. En chans att praktisera det vi lärt oss under utbildningen och kanske få bekräftat att vi är på rätt väg? Vad resan är för varje enskild människa som drar iväg är med största sannolikhet olika, så vi välkomnar er läsare till denna blogg och våra olika praktikupplevelser.

Tveka inte att ställa frågor. I högerspalten finner ni olika kategorier uppdelade efter land som vi ska åka till.

So long!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela