Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Lugnet på landet

Publicerad 2013-04-05 11:32:34 i Sydsudan

Hej världens finaste klass och alla andra trevliga människor som läser!
 
Jag (Matilda) har läst om era äventyr både här, på facebook och på era personliga bloggar och blivit så avundsjuk på allt roligt ni hittar på! Allt från linbanor till museer till bio till hundvalpar, allt ni gör verkar spännande och roligt och i jämförelse känns min tillvaro så grå!
 
Här i Yei finns det minsann ingen bio, inga linbanor och inga museer. I och för sig såg vi en kattunge fastbunden i en affär i förrgår men det är också det mest spännande som hänt på en månad känns det som.
 
Materiellt, eller kanske attraktionsmässigt, finns det ingenting här. Jag menar I N G E N T I N G. Inget att hitta på, inget att se, inget att uppleva. Det enda vi kan göra är att insupa atmosfären och umgås med människor. MEN kära vänner, vilka människor de är sedan! Efter hur många årtionden som helst av blodiga krig, förtryck och förföljelse har de nu brutit sig fria, bildat sin egen stat och blivit ägare av sin egen utveckling, påverkar sin egen framtid. Det är asabasacoolt.
 
Nu är snart den femte arbetsveckan till ända och det betyder som många redan skrivit att vi är halvvägs. Hittills har vi besökt tre skolor på fyra veckor och när vi åker iväg på vår turne på tisdag ska vi beta av 9 skolor på 10 dagar. Man kan säga att tempot lär höjas! Men det älskar jag, för jag får panik av att vara sysslolös. Så himla tagg på den här resan då vi kommer få se mer av landet och det projekt vi jobbar på. Ljuvligt!
 
Hoppas ni har det bra var ni än är
Pussåkram
Matilda
 
 

Kommentarer

Postat av: Fästmannen din

Publicerad 2013-04-05 12:29:42

Glad för er att ni äntligen ska få ge er ut på äventyr. Och tänk var tiden kommer flyga när ni sitter där och skumpar på vägarna.

Puss!

Postat av: Unni Bunni Sydafrika

Publicerad 2013-04-05 16:14:39

Hörrö snygging Matilda!

Det låter ju lite grått måste jag ju säga, tycker synd om er! Men det kanske är fel. Jag har ju inte fått uppleva det riktiga Afrika som du får! Det här är typ som hemma, fast varmare (nåja, oftast i alla fall). VI SKA FLYTTA TILL EN BÄTTRE STUGA! Så himla glad. Lite dyrare, lite bättre, mindre spindlar.
STOR KRAM!

Postat av: Johannes in tha class!

Publicerad 2013-04-08 17:10:49

Hoppas er skolturne blir riktigt lyckad :) Kramkram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela