Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

En dag i historien

Publicerad 2013-03-01 17:30:18 i Israel-Palestina

 
 
 
Dagens startades med att vi vaknade upp till Gagnamstyle på hög volym. Utanför hotellet så gick Jesualem maraton av stapeln med en salig blandning av märkliga klädval och fullbeväpnade militärer.
 
Idag har vi gått igenom Jerusalem guidade av Lars Lingius på Swedish christian study center. Efter att först ha fått en underbar svensk kopp kaffe och en historialektion så gick vi upp på taket för att möta en utsikt  av klippmosken och staden som bredde ut sig framför oss. Solskenet påminnde oss ständigt om att vi inte längre befann oss på svensk mark. Efter en beställning på falafel i pitabörd, något som alla i gruppen fann mest lockande på matsedeln så gick vi vidare till Gravkyrkan och Golgata. Igenom trånga vrår och rum med oändliga tak och en gammal vattenreservoar med en uppblåsbar plastbåt rörde vi oss framåt. Ruiner och djupa hål i marken skvallrade om hur Jerusalms gator gick och såg ut för 2000 år sedan. Vi stannade till vid en utkikspunkt över tempelplatsen och klagomuren, konfliktens hjärta. Vi skyndade sedan vidare till Armeniska ortodoxa katedralen och fick ta del av en mässa och sedan rundvandring, ledd av en skön figur vid namn George. Trötta i benen tillbaka på Hotelet översköljda av intryck och funderingar. Chips, vin och samtal om dagens intryck rundade av denna dag! 
 
- Flickorna blev idag erbjudan "spagetti juice" av en desperat juice försäljare när ingen av de vanliga sorterna verkade gå hem... följt av "I LOVE YOU LAIDIES"! 
 
Ps. Ni vet väll att Gud skapade falaflen på 1'e dagen. Ds
 
PEACE OUT!
 
 

Kommentarer

Postat av: David

Publicerad 2013-03-01 18:11:29

Snacka om att uppleva nutidens fenomen, i en stad full av historiska vingslag.

Postat av: Johanna i Peru

Publicerad 2013-03-02 09:20:28

Gud så kul att läsa om er första dag!!!! ENJOY MATES! <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela