Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Bilder från Sydafrika

Publicerad 2013-03-10 11:04:46 i Sydafrika

På allmän begäran ska jag (Rickard) försöka mig på att ladda upp bilder från Sydafrika och WESSA nu. Internet är ytterst begränsat, speciellt på kontorstider. Därför försöker vi på helgen istället!
 
Vi har nu träffat vår handledare Jim som varit borta på en affärsresa tills i fredags. Han visade sig vara en alldeles förträffligt trevlig människa som verkligen tar hand om oss på ett makalöst gentilt sätt! Trots sin långa flygresa bjöd han hem oss på kvällen till en klassisk Sydafrikansk braai (grillfest) där vi också fick träffa hans minst lika gentila fru Liz och hennes bror Nathan samt några familjevänner. Ytterst trevligt. Enligt Unni satt Jim och nickade till lite under tillställningen, trött efter resan, vilket ytterligare stärker hans gentilitet! Ja, det är ett ord. Typ.
 
Igår skiftade vädret hastigt och både lustigt och inte lustigt från 30+ grader till 17 grader. Skönt för att vi slapp svettas som ovanligt varma grisar och mindre skönt för att vi nu huttrar lite även på dagtid. Nätterna är enligt yr.no runt 11 grader och vi sover i en svinkall, oisolerad stuga! Då tyckte vi att det var lite lagom jättepassande att åka iväg på en paddlingstur med Jim och hans syster Sally till Midmar Dam, en enorm konstgjord damm för att kontrollera vattenflödet i Umgeni River. Det var en ynnest att få åka med dessa trevliga människor till dammen. Förvisso var det ganska uppenbart ett område för rikingar men likt väl ett fint område! Kul också att åka kajak! Jim tävlar, i och för sig på en tämligen låg nivå eftersom han är i 50+-års åldern men ändå. Därför har han en semi-proffskajak, en sån där som man inte kan paddla med om man inte är extremt van. Ni som såg när SVT.s reportrar skulle testa olika idrottares sporter under OS i somras har en aning! Därför fick vi sitta i bak och plaska lite medan Jim satte en väldig fart - imponerande! Turen avslutades med en liten simtur i dammen - bättre det än att duscha i vårt svinkalla vatten hemma i stugan! 
 
Nu i eftermiddag ska vi äta lunch hos Sally (samma Sally som är Jims syster, alltså) och få tvätta våra skitiga och, av lite olika anledningar, extremt fuktiga kläder.
 
Jag har tyvärr inga bilder på zebror men de kommer. Hav förtröstan!

Umgeni Valley sett från vår stuga!

Umgeni Valley, när vi var ute på vår vanding. Vi gick i princip bara upp och ner men i 32 graders hetta är det ganska fullt tillräckligt faktiskt!
 
 
Två blekfisar på stranden med tillhörande skyline i Durban som är fina som stryk och vademecum! Och bacon. Stranden och skylinen alltså, inte blekfisarna..
 
Unni njuter av att vara framme vid Howick och Howick Falls. Sjukt mäktigt!
 
Dimmigt men fint. Aldrig hört talats om en damm där folk har båtar förut, men man tager väl vad man haver. Som det så inte alls speciellt jättevackert heter.
 
 
Unni sjuuuuukt taggad!
 
Unni visar skillzen med paddel-grunkamojsen.
 
Jag försöker mest inte vara i vägen. Med blandat resultat.

Kommentarer

Postat av: Peter W

Publicerad 2013-03-10 20:14:53

Sjukt fina bilder och återigen KAJAK!!!!
Jag är inte ens avundsjuk, inte ens lite...

Postat av: Johanna Ekman

Publicerad 2013-03-11 15:54:04

ÅÅÅÅH VAD FINT!!!! <3

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-03-19 19:38:33

Bra där Unni! Work that paddle;) xx

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela