Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Operation Desertstorm

Publicerad 2013-03-22 21:06:07 i Israel-Palestina

Hej på er!
 
Jag och Johannes är sjukt besvikna över bristen på kommentarer på vårt förra inlägg, trots en äcklig och provocerande bild på några kamelhuvuden och män i baröverkropp. Därför har jag bestämt mig för att testa en annan taktik, mindre provocerande och med en tävling i slutet. 
 
Idag så har the one and only President of the United States of America, Mr. Barack Obama varit på besök i Betlehem. Mer specifikt födelsekyrkan. Mer om det snart. 
 
Det började med att vi var först till kontoret idag (första gången), fem över nio. Vi fick vänta på trappan utanför i tio minuter innan vår handledare Dafer kom och öppnade kontoret. Dålig tajming att komma in sent på kontoret idag då  Johannes skulle ha sin första intervju för sin uppsats vid halv tio. (Han sitter och skriver ut den nu och för de som inte vet så brukar man räkna med att det tar ca. 2-3h att skriva ut 1h intervju. Så han har att göra ikväll...)
 
Vid halv tolv så begav vi oss iväg mot Betlehem för att komma i god tid till Obamas besök och för att möta upp tjejerna (Han förväntades komma strax efter tolv). Säkerhetspådraget var enormt, i natt så hade de stängt av alla gator i hela centrala Betlehem och det stod tungt beväpnad säkerhetspolis längs med gatorna och på hustaken. 
 
Hela torget vid födelsekyrkan var avstängt och de som hade kommit för att se Obama fick stå och trängas 500-600 meter från kyrkan. Vi klockan halv ett så hade det fortfarande inte kommit någon President men nu så började det komma kravalpolis som pressade publiken bort från torget och upp på smågatorna. Dessutom så hade det börjat att blåsa kraftigt. 
 
 
Efter ytterligare en timme så hade det fortfarande inte kommit någon President men istället så hade det dragit in en rejäl sandstorm över hela Betlehems området. Frusna, dammiga och med knastrande tänder så hände det äntligen något. Plötsligt började det strömma in bilar på torget framför födelsekyrkan och det vi hoppades på att se, Presidentlimosinen, den svarta tungt bepansrade Cadillac:en kallad "The Beast" rullar in framför entrén till födelsekyrkan. Någonstans bland alla säkerhetsvakter så smiter Obama ut och in i kyrkan. 
 
Det dröjer kanske 30 minuter och helt plötsligt så är det massor av folk utanför kyrkan och alla bilar börjar rulla iväg. 
 
Och nu till tävlingen, vi vet inte om vi har sett President Obama idag eller inte så nu är det upp till er läsare. Ser ni Barack Obama på någon av bilderna nedan? Skriv i kommentarsfältet. Ni tävlar om en burk med hemmagjort jordnötssmör. Eventuella vinnare publiceras i ett senare inlägg. 
 
 
Tyvärr så blir det ingen dikt idag då diktarn är upptagen med att skriva ut en lång intervju.

Kommentarer

Postat av: Becky

Publicerad 2013-03-22 21:26:17

Vi har hittat honom på sista bilden!!!

Postat av: Johanna Ekman

Publicerad 2013-03-22 21:33:22

Ja, nu hann ju Becky före där, men han står där på sista bilden, med ryggen mot dig som höll kameran. Han fokuserade alltså på de människorna som var med inne i kyrkan. Och kanske ville han inte visa sig öppet för åskådarna med risk att bli skjuten av den ilska som folket känner. ja... han kanske tillomed klädde ut sig för att inte bli igenkänd, ingen vet.

Postat av: Stefan

Publicerad 2013-03-22 22:48:23

Måste vara han med mörk kostym...

Postat av: Lasse W

Publicerad 2013-03-23 07:41:45

Ja, ni får vara med om mycket, se presidenter, träffa kameler, bada i oaser och träffa mycket folk. Jag tyckte också att jag såg nån i kostym på sista bilden.

Carpe diem.
Kramar fr B-holmen.

Postat av: Erik A

Publicerad 2013-03-26 18:52:24

Ja, det är han i mörk kostym. Jag känner igen honom på öronen.

Postat av: Unni Bunni Sydafrika

Publicerad 2013-03-27 10:45:55

Jag kommenterade både kameler och bara överkroppar i förra inlägget... Dock verkar inte alla kommentarer komma upp på sidan :( Fin med Obama iaf!
KRAM!

Postat av: Gerd Lindrud

Publicerad 2013-03-30 09:52:24

Hmm. alla andra har fel... jag vet vart käraste Obama är...men jag tänker inte säga det förrän jag får det hemmagjorda jordnöt-smöret.
Hoppas ni har det kul i sandstormarna där borta, här i sydsudan har vi regnperiod...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela