Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

MerHaba Folket!

Publicerad 2013-03-20 19:36:00 i Israel-Palestina

Det är på tiden att Pete' och Yo'bro gives a shout out from Palestine! 
(Johannes den hårfagre vid tangenterna denna gång, ska försöka sammanfatta senaste tiden på ett mindre hip-hoppit sätt än min inledning. Håll till godo! ) (Dock så kapade Pete' datorn när det var dags att lägga upp bilder...)
 
För er som inte vet så har OBAMA just landat i Israel! Han kommer glida neråt Palestina o Betlehem nu på fredag. Kommer alltså finnas möjlighet, att kanske få se en av världens förnuvarande mäktigaste på nära håll! 
(Peter o jag har förberett frågor och laddat våra kamror. Peter ska fråga Obama nåt om Non-violence o jag är mer inne på om han tycker om fisk... nä skämt åt sidan. Men som sagt "HE IS HERE"! Han är ju en en ganska ouppskattad figur i Palestina, få se hur de går!
 
Vad har hänt:
 
- I helgen (som flickorna redan skrivit om) dansade vi loss på en välgörenhetsfest i Beit Sahour! KUL! 
 
- I Måndags besökte vi 2 bosättningar på Västbanken. Riktigt starka upplevelser! Kom verkligen in i hettan av denna konflikt. Något vi inte känt så mycket av i vår trygga lägenhet i ett sömnigt Beit Sahour. Många starka känslor och åsikter vädrades den dagen! Israels stridsflygplan dånade mer oroväckande en vanligt över våra huvuden när vi somnade denna dag. Checkpoints, 18-19 åringar med fetaste vapen med makt att döda, Bosättare som uppför sig så illa så man på den lokala markanden har fått sätta upp ett stängsel som tak till skydd från skräp och ibland till och med avföring som kastas på folket nedan...
 
 I bosättningen i Hebron. För att undvika diskriminering och checkpoints tvingas famlijerna anväda sina fönster som ytterdörrar. Vi såg också flera igenmurade dörrar till Palestinska hem. 
 
 Titta vad man kan köpa i Hebron! Här finns ett slakteri som allstå... ja.... KAMELER är grejen! 
Här är en bild på nätet som är är uppsatt över marknaden! Vår guide Samer berättar här om hur bosättar kaster ner grejer. Han berättade också att han en gång på denna plats blev skjuten med luftgevär av barn som träffade hans glasögon. Han skrek på flera språk att de skulle sluta... det som tillslut hände var att israelisk militär hotade att ta hans ID-handlingar!
 
- Skönt att tisdagen blev desto muntrare! Picknick med ATG-kontoret! En sjukt grabbig resa! Förutom vår volentärs kompis Eva bara MÄN vilket innebar ÖL, GRILLNING, DÅLIGA SKÄMT, KORTSPELANDE, FÅNGA FISK MED PLASTPÅSAR, BADANDE OCH UPPTÄCKTSFÄRD I FLODEN! Sjukt lyckat alltså :) Vi hängde vid en flod/oas som slingrade sig fram genom det bergiga ökenlandskapet, fiiint va de!  
 
  
Bilder på öknen från när vi åkte ner mot oasen.
Rester av en gammal akvedukt 
Eva är på språng!
Samer är nöjd över att vi fångar fisk till hans akvarium, tyvärr så hade hälften av alla fiskar vi fångade dö innan vi kom hem :(
 
In tha waterfall! YEJ!
 
 
- Peter o jag har hittat ett ställe där vi kan lira TV-SPEL :)
 
- När vi var i Betlehem en sväng (och Peter impulsshoppade massa grejer) så kom vi in i en affär där det visade sig att ägaren "kände" Carola. Han visade stolt upp henes nummer på sin mobil och kort på han själv och henne. Han hade alltså fixat Carolas BLÅ KLÄNNING som hade på ett av sina skivomlag (tror det är någon JUl i Betlehem skiva). Kul grej! :)
 
Som sagt här är han :)
 
 
- Vi har fått träfa en pappegoja som kan prata och dansa!
 
YES! De var lite från oss!
 
Poeten leverarar idag en dikt på Engelska:
 
They could not take away the digity of people
They removed their belongings and build a wall
But people stood tall
Their fellowship and LOVE where stronger than WAR
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Johanna Ekman

Publicerad 2013-03-22 21:34:23

snygg kamel kompis
ännu bättre dikt!

pusssssssss oooo kjaaaaam

Postat av: diktarns far

Publicerad 2013-03-24 22:04:58

Blev lite nyfiken på kamelhuvudena faktiskt - användningsområde? typ av konsumenter? prisbild? Kan ni fråga lite nästa gång?...

Postat av: Diktaren

Publicerad 2013-03-25 20:06:35

Vi kan höra oss lite för JA om Kamelens användningsområde :)Vi får återkomma...

Postat av: Unni Bunni Sydafrika

Publicerad 2013-03-27 10:49:49

Eftersom mitt förra inlägg inte blev publiserat skriver jag ett nytt! Tanten är ytterst nöjd med andelen halvnakna män presenterade i detta inlägg! Keep it up! Här i Howick är det mest jag som är barbröstad... Och zebrorna förstås. Jag undrar också om kamelhuvudena, mer info tack! Bra att ni fortsätter blogga, vi följer slaviskt!
ZEBRAKRAM!

PS Önskar jag hade Carolas nummer ... :(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela