Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Lätt lurade...

Publicerad 2013-03-09 21:31:00 i Israel-Palestina

God kväll!
 
Jag ska åter igen göra ett försök att skriva ett KORT inlägg, vi får se hur det går...
 
Gårdagen var chill, allmänt lungt på kontoret och eftersom det är fredag så är det vilodag för muslimerna och det kändes som om hela Beit Sahur sov hela dagen. 
 
Jag och Johannes var ute på vår andra joggingtur här i Palestina och efter att precis ha klarat av backen som får alla andra backar att framstå som planmark så kännde vi att nu ger vi upp, vi orkar inte mer. Men i precis rätt ögonblick så fick vi sällskap av de sötaste barn jag sett. Två pojkar och en flicka, inte mer än 5-6 år gamla, sprang med oss och höll våra händer i kanske 100-150 meter. De gav oss energi och styrka att fortsätta resten av vår runda.
 
Efter träningen så gick vi för att testa resturangen Millers som vi hade blivit rekommenderade, det vi inte visste var att det finns två resturanger som heter Millers och de ligger nästan brevid varandra. Vi tog nog fel resturang men det löste sig bra ändå. När vi beställde dricka så ville vi ha Taybeh beer (Lokalproducerat palestinskt öl. Fantastiskt gott! Har ni inte provat än så är det dags) 5 minuter senare så kommer servitören in genom ytterdörren och 30 sekunder senare så kommer han med vår öl, då har han varit och handlat två öl till oss. Fantastisk service!!! Blev för övrigt pizza till middag. 
 
Idag har varit en fullspäckad dag, Jag och Johannes tog bussen in till Betlehem för att kunna ta bussen till Jerusalem. Vi hade fått vaga intruktioner från Eva om hur vi skulle hitta till bussen som skulle ta oss till Jerusalem, när vi hade gått en stund och började känna oss lite lagom vilsna så frågade vi två taxichaufför om vägen (dum idé), den ena pekade åt ett håll och den andra sa att han kunde köra oss till Jerusalem för 15 shekel(bra deal då bussen kostar 7 shekel per person). Det visade sig att han körde oss till busshållplatsen (som tydligen bara låg 300-400 meter längre bort), inte Jerusalem (vi kände oss som lättlurade dumma turister). 
 
Vi fortsatte dagen med att agera som naiva turister och köpte bl.a. Jerusalems dyraste vatten. 
I Jerusalem så gick vi på muren runt gamla staden och besökte olivberget.

Nedan så kommer en herrejösses massa bilder som tog en herrejösses massa tid att ladda upp.

Bosättning

Fänkålssoppa och guacamole från häromdagen
 Myror
Johannes och mur
Mur och Johannes

Jerusalems skyline

Johannes och ett träd
Olivberget

Marknad 

Johannes efter en glass på Olivberget
Arab på en åsna

Två typer av transportmedel, i stigande pris från höger till vänster.
Världens underbaraste människa, min resekompis, rumskompis, kollega och bästa vän.


Kommentarer

Postat av: Belma

Publicerad 2013-03-09 23:05:15

Åh grabbar ni verkar ha det så mysigt och roligt! Massa hälsningar från Bosnien!

Postat av: Johanna Ekman

Publicerad 2013-03-10 01:37:39

Arab på åsna - HAHAH! Saknar er!

Postat av: Unni Bunni

Publicerad 2013-03-10 09:46:53

Men hallå vart har Peter tagit vägen? Nog för att Johannes är vacker att vila ögonen på men jag saknar hans bättre hälft!

PS sen när är Johannes din bästa vän Peter? Känner att Gustav gråter sig till sömns varje natt efter detta inlägg...
ZEBRAKRAM!

Postat av: Peter W

Publicerad 2013-03-10 10:32:14

Araben kunde säga åsna på svenska :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela