Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

Första dagen på jobbet!

Publicerad 2013-03-04 19:40:00 i Israel-Palestina

Peter och jag (Johannes) tog oss iväg till vår första dag på praktikplatsen Alternative Turist Group (ATG) idag. Närmare kl 10 klev vi in i ATG's lokaler, efter att ha vandrat vilse och tillsist fått skjuts av en mycket trevlig Palestinier. Men de kändes bra... har alltså redan lyckas komma in i den "kollektivistiska tids lunken" ;) Dafer Kassis hälsade oss välkommna och informerade oss om orgaisationen och vad vi kunde bidra med under vår vistelse här. ATG jobbar främst med turist upplevelser i Palestina men som deras namn skvallrar om på ett "alternativt" sätt. Tanken är att få träffa människorna bakom konfliken, att förutom att se de kända platserna såsom födelse kyrkan i Betlehem också träffa exemplevis palestinska familjer i husarrest i staden Hebron. ATG bedriver också ett studie och forskningscenter, det är här Peter och jag kommer in i bilden. Vi har fått i uppdrag att under vår tid här publicera varsit, eller ett gemensamt arbete som de senare kan presentera... kanske till och med i bok form?! :) Kommer ta en del tid att fundera och läsa in sig på detta... idag drunknade vi i broschyrer och pamfletter! ATG är förresten stolta över ayy ha publicerat den första palestinska guide boken! Till lunch idag njöts ännu en falaffel.. för otroligt billiga 10 sek! Shopping på hemvägen, städning av golv (trasan var svart av allt damm) och matlagning på det! Makaroner med tomatsås + guacamole på macka, Coca-Cola till det o så smaskiga jordgubbar till desert! NÖJDA efter den måltiden, helt klart! 
 
Dagens dikt:
 
Där i mörkret
Glittrar dem
Så som stjärnor
Med bara en dal som skiljer
Lamporna från bosättningen på berget
Tar nog bara en timme att vandra dit
Men ack
Mur, staket och militär
Blir hinder till besvär
Vi får stanna här
 

Kommentarer

Postat av: Marie, Bosnien

Publicerad 2013-03-05 14:27:13

Spännande! Coolt med en så avancerad uppgift. Ser ut som att ni har ett riktigt äventyr. Ha de!

Postat av: Unni & Rickard Sydafrika (Howick)

Publicerad 2013-03-05 14:44:31

Hej!
Vad häftigt! Här i Howick har vi jagat zebror och ätit potatis, morot och löksoppa... KRAM½

Postat av: Unni & Rickard Sydafrika (Howick)

Publicerad 2013-03-05 15:37:45

Hej killar!

Vad roligt det låter. Vi har precis avslutat ett möte med våra samarbetare ang våra arbetsuppgifter framöver. Annars jagar vi zebror och svettas.
KRAM!

Postat av: Mia och Amanda

Publicerad 2013-03-05 18:32:12

Vi fick falafel för bara 6 kronor - den du! Dock i ett flyktingläger, men ändå. Kul att ni verkar trivas, vi ses snart :)

Postat av: Johanna i klassen

Publicerad 2013-03-05 20:42:23

WOW! fan vad intressant det låter! Kommer ni att komma med på några av dessa alt. turer? Vilka människor brukar söka sig till dem? Turister eller inhemska?

KRAM

Postat av: Johannes in tha class!

Publicerad 2013-03-06 09:41:37

Har inte riktigt koll på det än vilka sorts folk som kommer hit... MEN idag när vi kom till jobbet väntade ett stort gäng svenskar i konferans rummet. Ett 10 tal livsglada (de flesta i pensionärs åldern) som kommer vara här i Palestina i olika org. De åker genom mullsjö folkhögskola där de går en kurs med denna lilla praktik resa. KUL!Peter och jag kommer högst troligt få hänga med en del på deras utflyckter och turist resor!

Svar: ÅH vad kul! :D världen är bra liten när de är från Mullsjö. hihi. Kram!!
globetrottersia.blogg.se

Postat av: Johannes in tha class!

Publicerad 2013-03-06 09:43:16

(FÖRTYDLIGANDE... alltså ATG's resor... inte pensioärs grejen... dock vore de trevligt att åka ut och besöka dem :) )

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela