Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

En dag på Deheisha

Publicerad 2013-03-05 20:23:00 i Israel-Palestina

Idag har vi (Mia och Amanda) varit på vår organisation Laylac som finns i Deheisha som är ett flyktingläger utanför Betlehem, vi fick tag i vår handledare igår på dagen så imorses tog vi en taxi och begav oss mot ett nytt äventyr. Vi träffade trevliga människor, ursöta ungar och åt falafel i pita för 5kr per person.  
 
Ikväll har vi fått ännu mer filtar utav Zoughbi då det tydligen ska bli en kall natt, ett lokalt rött vin från Betlehem värmer också våra frusna tår och fingrar. Det vankas "Racket Ralph" (Disneyfilm) nu och sedan sängen.
 
Vi vill uppmärksamma alla på att det är Internationella kvinnodagen på Fredag! Dock firar vi denna utomordenliga dag på lördag då det är fredagsbön på fredag och ledigt i denna del av världen.
 
Ni vet väl att Gud skapade nudlar på den femte dagen..
 
 
 

Kommentarer

Postat av: David

Publicerad 2013-03-05 22:55:15

Kul att ni kommit igång på flyktinglägret. Ser fram emot om ni också kommer att vila på sjunde dagen, eller om ni tolkar skapelseberättelsen annorlunda.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela