Vi räddar världen - vad gör du?

I denna blogg kan du följa ett gäng studenter från Högskolan i Jönköping. Vi studerar Internationellt arbete med inriktning Globala studier. Just nu befinner vi oss på olika ställen i världen på praktik, så häng med på våra olika äventyr!

En dag i solen

Publicerad 2013-03-02 17:14:00 i Israel-Palestina

Hej på er alla där ute i världen!
Idag har varit en fantastisk dag, massa sol och nya upplevelser. Imorses vaknade vi en aning frusna trots att större delen av gänget sover påpälsade från topp till tå. Trots varma dagar värms inte stenhusen upp ordentligt vilket resulterar i dubbla strumpor, pyjamas och extra tjocktröja under två täcken.
 
Vår andra dag i Jerusalem började kl 09.00 med frukost, överkokta ägg (som gick hem hos Mia) samt marmelad till brödet som tagit en lite radioaktiv orange färg. Som svenskar vi är blev vi extra glada då det även serverades FIKAbröd. Lars från Bildas center mötte upp oss vid kl tio då vi tog oss till buss-stationen för att ta buss nr 21 via Beit jala till Betlehem där ett möte med Zoughbi Zoughbi på wiam väntade. Wiam är organisationen där Johanna och Becky ska göra sin praktik. Vi pratade om olika missuppfattningar, identitet och även lite om hur vi bör uppföra oss under vår tid här.
När det var dags att återvända till Jerusalem skulle vi ha kunnat göra det på ett enkelt sätt genom att ta en buss hela vägen, men vi ville prova hur det är att gå genom en checkpoint. Efter en ganska lång väg mellan galler kom vi fram till passkonterollen, fick gå igenom en säkerhetskontroll och sedan ytterligare en passkontroll. Eftersom det var lite folk vid tidpunkten gick det hela smidigt. Men man ska tänka på hur många palestinier som dagligen blir trakasserade vid dessa checkpoints.
 
 
 
Nu är det god tid för chips och sedan ska vi gå till gravkyrkan för att se när den stänger för dagen, tydligen ska det vara en spännande procedur som involverar både en nyckel och en stege.
 
Ni vet väl att Gud skapade juicepressen på den andra dagen.

Kommentarer

Postat av: David

Publicerad 2013-03-02 19:04:38

Skall bli intressant att höra vad Gud skapade på tredje dagen. Skönt att höra att Mia fick sina 15 minuters ägg. Jag väntar på att få höra om proceduren vid gravkyrkan, speciellt om stegen.

Peace Love and Understanding

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela